Opstelwedstrijd, 26 oktober 2011

Schrijvers gezochtOp woensdagmiddag 26 oktober 2011 organiseert de Association des Néerlandistes de Belgique francophone et de France in verschillende Belgische steden tegelijk een opstelwedstrijd voor niet-Nederlandstaligen.

U bent tussen 16 en 23 jaar oud en leert Nederlands op school, op de universiteit of voor het werk? Dan kunt u zich nu al – tot 18 oktober – aanmelden voor Schrijvers gezocht. Meer informatie over de precieze locatie krijgt u enkele dagen voor de wedstrijd per mail toegestuurd.

Tussen 14 en 17 uur werken dan, op 26 oktober, in Brussel, Luik, Louvain-la-Neuve, Charleroi of Mons, alle deelnemers aan eenzelfde schrijfopdracht. U krijgt de keuze tussen een vijftal onderwerpen en tekstsoorten: verhaal of argumentatie, creatief of gericht schrijven; er is voor elk wat wils.

De evaluatiecommissie wordt samengesteld uit bestuursleden van de ANBF en aangevuld met een expert van het Taaluniecentrum Nederlands als vreemde taal. We houden rekening met uw leeftijd en uw opleiding, dus ook wie nog niet perfect Nederlands kent maar graag schrijft, krijgt een kans.

De winnaars worden eind november bekendgemaakt, en de prijzen (boekenbonnen, dvd’s of een excursie naar Vlaanderen) worden in februari uitgereikt, als feestelijke afsluiting van een ANBF-studiedag. De winnende teksten worden daarnaast op de website van de ANBF gepubliceerd.