Brussel, 11 februari 2012

In 2012 werd de studiedag Nederlands als vreemde taal ‒ waarvoor de ANBF weer kon rekenen op de steun van het Taaluniecentrum Nederlands als vreemde taal – gekoppeld aan de prijsuitreiking van de opstelwedstrijd Schrijvers gezocht.

Workshop © 2012 – P. AnckaertDe ochtend werd gewijd aan het stimuleren van spreekvaardigheid in de klas. Na een korte inleiding door Hellmuth van Berlo, directeur van het Taaluniecentrum, konden de deelnemers kiezen uit drie workshops, verzorgd door de Scholingswinkel, het Instituut voor Levende Talen en het Certificaat Nederlands als vreemde taal.

Lunch © 2012 – P. AnckaertDe gezamenlijke lunch in een gezellige zolderzaal van Gemeenschapscentrum De Markten bood iedereen weer de gelegenheid de draad van eerdere gesprekken op te pakken of met nieuwe collega’s kennis te maken. De winnaars van de opstelwedstrijd Schrijvers gezocht, waaraan eind oktober 2011 jongeren in Luik, Brussel en Mons hadden deelgenomen, waren intussen ook gearriveerd.

Concert © 2012 – P. AnckaertNa de prijsuitreiking traden Lennaert Maes en Andries Boone op met liedjes voor anderstaligen die Nederlands leren. Ze maakten duidelijk dat toegankelijke teksten uitstekend gecombineerd kunnen worden met interessante muziek, en er viel nog wat te lachen ook!

Geen wonder dat er ook tijdens de receptie alleen maar vrolijke gezichten te zien waren…

 

Als u lid van de ANBF bent, kunt u inloggen om alle foto's te bekijken.