Brussel, 29 mei 2013

Didactiekdag 2013Op woensdag 29 mei 2013 organiseert de ANBF haar jaarlijkse didactiekdag, die van 14 tot 17 uur zal plaatsvinden op de Haute Ecole Francisco Ferrer in Brussel.

Alle docenten krijgen vroeg of laat te maken met leerders met dyslexie, en dit ongeacht leeftijd of onderwijsniveau. Vaak wordt die leerstoornis echter niet herkend of wordt de diagnose gesteld op basis van ongegronde redenen. Dyslexie doet dan ook veel vragen rijzen, en kan vooral in de taalles veel frustratie veroorzaken. Hoe ga je daar als docent Nederlands als vreemde taal mee om? Kun je iets doen om deze leerders te helpen? Welke faciliteiten bestaan er?

Eline Van Kerckhove is als logopediste verbonden aan Code, het expertisecentrum van Thomas More (Antwerpen). Ze is gespecialiseerd in leer- en taalstoornissen en zal op 29 mei een antwoord geven op die vragen. Na een inleidende bespreking van dyslexie en de misvattingen die ermee gepaard gaan, zal ze dieper ingaan op de moeilijkheden van leerlingen met dyslexie bij het leren van een taal, meer specifiek het Nederlands als vreemde taal. Daarbij komen ook praktische tips aan de orde die kunnen helpen bij de begeleiding van die leerlingen.

Waar?

Haute Ecole Francisco Ferrer
Anneessensplein 11
1000 Brussel 

(Metrostation Anneessens, vlak bij het Zuidstation)

Hoe?

U kunt zich vóór 22 mei 2013 online aanmelden via het inschrijvingsformulier op deze site (http://www.anbf.be). Het aantal plaatsen is beperkt tot 24 personen, daarom is tijdige aanmelding een must.
Inschrijvingsgeld: gratis voor ANBF-leden; 30€ voor niet-leden, vooraf over te maken op rekeningnummer 001-2693456-36 van de ANBF (IBAN BE 46001269345636).