Namur, 29 november 2013

Onderzoeksmarkt 2013Op vrijdag 29 november 2013 zal de tweejaarlijkse onderzoeksmarkt van de ANBF plaatsvinden in Namen (Université de Namur).

Deze bijeenkomst wil een stand van zaken van lopend onderzoek in de neerlandistiek bieden in haar verschillende facetten (taalkunde, letterkunde, vertaalwetenschap, zakelijk Nederlands en didactiek van het Nederlands als vreemde taal). Daarbij zal zowel aandacht worden geschonken aan lopende onderzoeksprojecten als aan innoverende didactische toepassingen uit de onderwijspraktijk. Met de onderzoeksmarkt wil de ANBF de neerlandici die actief zijn op een van deze gebieden de kans geven hun werk voor te stellen aan een breed publiek belangstellenden.

De ANBF profileert zich als hét forum voor neerlandici die in Franstalig België en Frankrijk werkzaam zijn. De onderzoeksmarkt vormt dan ook een unieke gelegenheid om collega-neerlandici uit verschillende richtingen te ontmoeten en verdere samenwerkingsverbanden op touw te zetten.

Programma

Het gedetailleerde programma vindt u in de bijlage.

9u30: Onthaal & koffie (Salle académique, gelijkvloers)
10u00: Algemene ledenvergadering (Lokaal L22)
11u00: Parallelle sessies 1, 2 en 3 (Lokalen L52, L22 & L55)
13u00: Lunch (Salle académique, gelijkvloers)
14u00: Parallelle sessies 4 & 5 (Lokalen L53 & L56)
16u00: Borrel

Op dezelfde dag organiseert GermAN, de oudstudentenvereniging van de afdeling Germaanse Talen en Letterkunde van de UNamur, haar jaarlijkse bijeenkomst. Op het programma staat o.a. een optreden van Bert Kruismans (www.kruismans.com), om 19 u. Deelnemers van de Onderzoeksmarkt die dat wensen, kunnen dit optreden kosteloos bijwonen.

Locatie

De onderzoeksmarkt wordt georganiseerd aan de Faculté de Philosophie et lettres van de Université de Namur (rue Joseph Grafé 1, 5000 Namur), op loopafstand van het station.
Voor een precieze routebeschrijving, zie: https://www.unamur.be/universite/acces/plan2.html.
De deelnemers zullen onthaald worden in de Salle académique (gelijkvloers).
De lokalen voor de algemene ledenvergadering en de verschillende lezingen bevinden zich in dezelfde vleugel van het gebouw (rue Joseph Grafé 1).

Inschrijving

Geïnteresseerden kunnen zich tot 22 november inschrijven via het formulier op de website www.anbf.be. De inschrijving is gratis voor leden en bedraagt €30 voor niet-leden (€5 voor studenten, €15 euro voor werkzoekenden). De broodjeslunch en de borrel zijn inbegrepen. Het inschrijvingsgeld is vooraf over te maken op rekeningnummer 001-2693456-36 van de ANBF (IBAN: BE 4600126934563 / BIC: GEBABEBB).

Organisatiecomité

Johan Vanparys (UNamur, johan [dot] vanparysatunamur [dot] be (subject: ANBF-onderzoeksmarkt%202013) )
Elisabeth Leijnse (UNamur)
Laurence Mettewie (UNamur)