Brussel, 21 mei 2014

Op woensdag 21 mei 2014 organiseert de ANBF haar jaarlijkse didactiekdag, die van 14 tot 17 uur zal plaatsvinden op de Haute École Francisco Ferrer in Brussel.

Dit jaar zal deze interactieve studiemiddag in het teken staan van de rol van de moedertaal of basistaal – in ons geval het Frans – in de les Nederlands. Is het wenselijk, al dan niet realistisch, om het gebruik van het Frans volledig te bannen uit de les Nederlands of zijn er toch voordelen verbonden aan, bijvoorbeeld, een contrastieve benadering? Zijn er andere manieren waarop een leraar Nederlands rekening kan houden met de moedertaal of basistaal van zijn studenten?

Na een inleidende uiteenzetting waarin dhr. prof. dr. F. Kuiken van de Universiteit van Amsterdam een wetenschappelijk en historisch kader schetst van dit thema, zullen twee deskundigen uit het veld hun visie geven op het gebruik van het Frans in de les Nederlands. Karine Dekeukelaere, inspectrice moderne talen bij de Franse Gemeenschap (Administration générale de l’ Enseignement et de La Recherche scientifique), en Nicole Bya, verantwoordelijke voor de sector moderne talen bij de Fédération de l'Enseignement Secondaire Catholique, zullen ons vertellen wat zij leraren Nederlands adviseren op dat vlak en waarom. De aanwezigen zullen ook uitgebreid de kans krijgen om met de sprekers en met elkaar een debat hierover aan te gaan.

Als u ook aanwezig wilt zijn, gelieve u vóór donderdag 15 mei online aan te melden via onderstaand inschrijvingsformulier. Wij kijken er alvast naar uit u te mogen verwelkomen op onze didactiekdag.
 

Waar?
Haute École Francisco Ferrer
Anneessensplein 11
1000 Brussel (Metrostation Anneessens, vlak bij het Zuidstation)
 

Hoe?
U kunt zich vóór 15 mei 2014 online aanmelden via het inschrijvingsformulier op deze site (http://www.anbf.be). Het aantal plaatsen is beperkt tot 24 personen, daarom is tijdige aanmelding een must.

Inschrijvingsgeld: gratis voor ANBF-leden; 30€ voor niet-leden, vooraf over te maken op rekeningnummer 001-2693456-36 van de ANBF (IBAN BE 46001269345636).